Tarta cu prune

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 5678 vizualizari

 

Daca tot e plina piata de prune..hai sa facem ceva bun cu ele.Reteta de umplutura e de pe blogul lui Edith Francu iar cea de crumble de pe bucataras.ro,Oana(reteta de tarta cu afine)

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 350 gr faina
  • 150 gr unt rece
  • 150 gr zahar
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 600gr prune
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri de zahar(daca sunt mai care prunele mai puteti pune zahar in plus)
  • 2-3 linguri de gris/pesmet

Pentru crumble(firmituri de aluat)

  • 100gr unt
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Preparam prima data umplutura,astfel:

Spalam bine prunele,le taiem in feliute si le punem pe foc impreuna cu 3-4 linguri de apa si zaharul.Lasam sa fiarba 15- min amestecand din cand in cand.Luam apoi cateva linguri din siropul lasat de prune si amestecam cu amidon.Acest amestec il turnam peste prune si lasam sa mai fiarba 5 min,amestecand.Luam de pe foc si lasam la temperatura camerei pana pregatim crusta.

Crusta:

Amestecam untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugam apoi oul,amestecam bine,faina si omogenizam.Formam o bile de aluat si dam la rece 30 min.Dupa 30 min intindem aluatul pe blatul tapetat cu faina,rulam pe sucitor si l asezam in forma de tarta ridicand din aluat si pe margini.

Presaram peste aluat pesmetul(sau grisul) si turnam prunele inauntrul aluatului.

Crumble:

Mixam untul cu zaharul spuma,adaugam faina si amestecam.Daca e prea moale mai adaugati putina faina.Aluatul astfel obtinut il radem peste prune(mai cad si bucati mai mari dar nu e nici o problema..)

Coacem tarta la 150 de grade timp de 40-45 min.Se serveste rece,pudrata cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Sim0na 1

07.08.2012, 14:10

Buna tare tarta ta!

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Simona

iry-gabriela 1

11.08.2012, 14:02

imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu prune si rom