Fursecuri cu unt si cocos

de LicutaMarin in Prajituri, 30 Iun 2011 | 3749 vizualizari

 

Un invelis crocant cu miez moale care te face sa nu te mai opresti din mancat, mai ales cand ai o cafeluta sau un ceai alaturi. O reteta inspirata din retetele Laurei Laurentiu. Reteta originala are ingredientele la dublu fata de aceasta. Eu am facut doar o jumatate de portie.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 1 galbenus
  • 50 gr zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 125 gr faina
  • 25 gr fulgi de cocos
  • un praf de sare
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 75-80 ml lapte rece
  • pentru ornat: o lingura de zahar tos amestecat cu o lingura de fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt si cocos:

1. Untul lasat la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine.

2. Adaugam faina amestecata cu sarea, fulgii de cocos si praful de copt.

3. Adaugam laptele rece cate putin, amestecand. Vom obtine un aluat de consistenta unei creme mai groase.

4. Punem aluatul intr-un pos cu un varf metalic mai larg, in forma de stea si formam cu acesta fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiunea fursecurilor sa fie de aproximativ 4-5 cm. Cand am terminat aluatul, ornam fiecare fursec cu putin zahar amestecat cu fulgi de cocos.

5. Punem tava cu fursecurile astfel formate la rece, de preferat la congelator timp de 6-7 minute, apoi o punem la copt la foc potrivit timp de 15 minute pana se rumenesc usor. Se scot si se lasa sa se raceasca bine inainte de a le aseza pe farfurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare