Prajitura fina cu foi din miere si nuca

de Toamna07 in Prajituri, 27 Apr 2012 | 49578 vizualizari

 

Este o prajitura care ramane cremoasa,frageda chiar si dupa o saptamana.O recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 3 oua ,
  • o cana cu zahar ,
  • 1 cana cu nuci pisate ,
  • 1 lingura cu bicarbonat ,
  • 4 linguri cu miere ,
  • 1 varf de cutit cu sare ,
  • faina cat cuprinde.
  • Crema :
  • 1 kg de smantana cu 20% grasime ,
  • o cana nuci pisate ,
  • 80 gr.zahar farin vanilat ,
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina cu foi din miere si nuca:

Mod de preparare foi :

Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva apoi adaugam,pe rand, celelalte ingrediente si amestecam  bine pana obtinem un aluat legat . Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei sau margarina . Foile se intind destul de usor pentru ca acest aluat poate fi “carpit” direct pe fundul tavii. Se infaineaza coca ca s-o putem intinde usor cu sucitorul si se baga la cuptorul preincalzit ,la foc mediu, pana capata o culoare aramie .  

Mod de preparare crema :

Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin ,adaugam nucile zdrobite la robot sau la “vergea” Jsi stropim cu zeama de lamaie. Rezulta o crema parfumata si  fina  pe care o impartim intre foi : foaie-crema;foaie crema …;oprim o jumatate de cana din aceasta crema pentru a o intinde deasupra  prajiturii .  

Décor : 1 ciocolata cu lapte sau amara pe care o razuim peste ultimul strat de crema. Punem prajitura cremoasa si frageda  la rece pentru cateva ore si portionam .

Spor la treaba si pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina cu foi din miere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

diaconta 1

12.12.2013, 14:30

Amaliadragan,scrie ca "amestecam CU o lingura smantana cu zaharul si nuca",nu o lingura de smantana.
Deci toata smantana o amesteca pentru crema,nu ar avea cu ce unge daca ar pune doar o lingura.

Toamna07 1

20.12.2013, 19:03

Multumesc ,Diaconta!

babi5 1

26.01.2014, 07:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie