Tarta rasturnata cu mere

de Ela68 in Prajituri, 7 Oct 2013 | 6759 vizualizari

 

Mama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost mai comod sa feliez merele si sa le amestec cu restul ingredientelor pentru topping.
Un singur lucru mentionez, sa tineti cont de marimea vasului. Daca are diametrul prea mare, tot pandispanul va fi imbibat cu sucul rezultat de la zahar si mere si nu va ramane foarte pufos, va fi precum o amandina foarte insiropata. He, he, ce comparatie am gasit si eu !

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 30 gr unt
  • cateva nuci taiate
  • visine din dulceata
  • stafide ( optional )
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rasturnata cu mere:

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara.

Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu agreaza aceasta aroma, pot renunta la folosirea ei. Se introduce forma in cuptor si se lasa 20-30 minute. Se lasa la racit, iar intre timp ne ocupam de pandispan. Albusele se bat cu un praf de sare, adaugandu-se treptat zaharul, zaharul vanilat si galbenusele. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu un tel pana la incorporarea ei.

Se toarna peste merele racite si se da la cuptor pentru inca 20-30 minute, pana cand blatul este copt. Stiti voi ...testul cu scobitoarea ! Se lasa putin la racit, desprinzand marginea pandispanului de vas, apoi se rastoarna pe un platou.  Nu este o prajitura de gala, mai degraba o prajitura de familie.

O sa radeti, dar o felie am servit-o cu un mot de frisca !

TIPS-URI

1

Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.( era mai potrivita de 24 si iesea blatul mai inalt )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Ela68 1

10.10.2013, 16:03

multumesc, a fost foarte buna !

mihaelar63 1

19.09.2014, 00:40

Exact ce ne dorim

Ela68 1

19.09.2014, 08:57

ma bucur Miha

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere