reteta am ''imprumutat-o'' de la bucataras ''gaby_d''
ALUAT
-separam albusurile de galbenusuri
-mixam albusurile cu sarea si zaharul (ca pentru bezele)
-galbenusurile se amesteca cu uleiul (maioneza) apoi adaugam treptat apa
-galbenusurile se toarna peste albusuri odata cu faina cernuta si se omogenizeaza
-amestecul astfel format se toarna intr-o tava si se baga la cuptor ( eu am programat la 150 gr/40 min)
CREMA
-se mixeaza bine untul
-faina se amesteca cu zaharul si cu laptele rece
si se pune la foc mic pana se ingroasa
-crema astfel obtinuta se pune la racit, apoi se amesteca cu untul,coaja si zeama de la o lamaie
Blatul se taie in 2 buc egale (pe orizontala),apoi asezam prima foaie pe un platou punem jumatate din crema cea de a doua jumatate de blat si restul de crema. deasupra se orneaza cu frisca formata din :
-frisca lichida
-smantana
-zeama de lamaie
-zahar
Pofta buna!!!