Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine.
Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit.
Ne ocupam de crema. ouale se scot inainte cu cateva ore de a le utiliza. Separam galbenusurile de galbenusuri.
Amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa crema. Adaugam apoi crema mascarpone, amestecand continuu cu mixerul.
2 albusuri se bat bine spuma cu putina sare , pana devin tari si il adaugam la crema de galbenusuri, amestecand cu o spatula cu miscari circulare de sus in jos. Puteti adauga putin bayley sau martini. Depinde de gustul fiecaruia.
Incepem sa incorporam desertul in forma. Eu am facut intr-o forma de ceramica dreptunghiulara, nu foarte mare. Ungem fundul cu un strat de crema Imbibam piscoturile in cafea cu generozitate, dar nu exageram, sa nu se sfarame piscoturile si le asezam frumos in forma (vezi foto) punem crema peste , apoi iar un strat de crema . Repetam cu piscoturile si finalizam cu un strat de crema. Deasupra pudram cu cacao cu ajutorul unei site mici. SI dam la frigider acoperit pentru cateva ore.