O prajitura dulce acrisoara dupa atata ospat, merge la fix. Si cum ramasesera cateva albusuri prin congelator, am improvizat rapid ceva.
Crema:
Sirop:
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile la temperatura camerei, cu un praf de sare pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem consistenta unei smantani groase.
Adaugam uleiul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pana blatul se rumeneste usor si trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
Pentru sirop, fierbem apa cu zaharul cateva clocote, dam jos si punem zeama de lamaie dupa gust.
Pentru crema, punem laptele cu zaharul la foc intr-un vas cu fundul dublu. Amestecam faina cu amidonul intr-o cana si turnam putin lapte rece peste ea. Amestecam bine, apoi turnam amestecul in laptele caldut. Amestecam continuu pana crema se ingroasa si da cateva clocote.
Dam jos si lasam crema sa se raceasca. Dupa ce crema s-a racit, adaugam coaja rasa de lamaie si zeama dupa gust, amestecand. Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos, apoi adaugam cate putina crema in unt, pana o incorporam pe toata.
Pentru a monta prajitura, asezam blatul racit in tava in care a fost copt, turnam jumatate din crema, asezam un rand de piscoturi trase prin sirop, apoi restul de crema. Deasupra radem ciocolata. Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii.