Prajitura turnata cu mere este un desert simplu si indragit. Din ingrediente simple si la indemana, te poti bucura de un desert savuros.
Pentru aceasta Prajitura turnata cu mere - Reteta rapida si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mere, faina, oua, unt, lapte, zahar.
Cum se prepara Prajitura turnata cu mere - Reteta rapida si gustoasa:
Spala merele, curata-le de coaja si cotor, apoi taie-le cubulete.
Pune merele intr-o cratita, adauga untul si zaharul si caleste-le timp de 5-10 minute pana se inmoaie putin. La final, adauga sucul de lamaie si amesteca bine.
Lasa umplutura sa se raceasca complet inainte de a o folosi.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aprox. 20x30 cm) cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase.
Adauga treptat uleiul, amestecand constant. Incorporeaza laptele si continua sa amesteci.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si praful de sare, apoi adauga-le treptat in amestecul lichid, amestecand usor pentru a obtine un aluat omogen.
Toarna jumatate din aluat in tava pregatita si niveleaza-l uniform.
Coace acest strat de aluat timp de 10-15 minute, pana devine usor auriu.
Scoate tava din cuptor si presara uniform grisul peste aluat (acesta va ajuta la absorbtia umezelii din mere).
Asaza umplutura de mere racita peste stratul de aluat, apoi toarna deasupra cealalta jumatate de aluat si niveleaza-l.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute sau pana cand aluatul de deasupra este frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia si servi.
Poti pudra prajitura cu zahar pudra inainte de servire.
Serveste-o simpla sau alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Incearca si reteta de Prajitura cu mere si nuci sau reteta de Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu.
Iti recomandam si reteta de Prajitura frageda cu mere.
1
poti adauga scortisoara