Prajitura Stefanel

de Gusti in Prajituri, 30 Apr 2009 | 19664 vizualizari

 

Trimisa pe e-mail de Alex din Alexandria.

 

INGREDIENTE

  • - 1 pachet de foi pentru prajituri
  • Pt crema:
  • - 10 oua
  • - 2 cani de zahar
  • - 4-5 linguri cacao
  • - 2 pachete de margarina
  • - 250 gr nuca
  • - o fiola de esenta de rom
  • Pt glazura:
  • - 500 gr smintina 12%
  • - 500 gr ciocolata menaj
  • - 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Stefanel:

Ouale se bau cu zaharul si se pun pe foc pina incep sa se ingroase. Se adauga margarina, cacao si nuca (pisata) si se amesteca in continuare citeva minute (pina se ingroasa)
Glazura: Se pune smintina la foc mic citeva minute (citeva clocote), apoi se stinge focul si se pune ciocolata, amestecindu-le (iese cam ca fineti). Untul se pune la final.

Am pus 3 straturi de foi, iar peste glazura am presarat nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Stefanel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura acoperis/cabana