Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja.
Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca.
Pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul pudra. Adaugam ouale si iaurtul apoi incorporam faina si praful de copt. Mie mi-au intrat cam 700 gr faina, in functie de tipul de faina si gradul de absortie al acesteia poate intra mai multa sau mai putina. Framantam pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios, care sa poate fi intins.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi dreptunghiulare. Intindem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Intepam foaia cu furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.
Turnam umplutura peste prima foaie si nivelam.
Asezam cu grija a doua foaie deasupra asezand marginile in asa fel incat sa acoperim umplutura si o intepam si pe aceasta.
Dam la cuptor pana devine putin rumena deasupra.
Lasam sa se raceasca de tot apoi taiem cuburi cu un cutit bine ascutit.
1
Dupa bunul plac al fiecaruia o putem pudra cu zahar sau cu scortisoara.