Prajitura cu ricotta si sos de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 22 Feb 2014 | 3206 vizualizari

 

Stiti deja despre mine si pasiunea mea de a creea retete noi si gustoase,asa ca v-am mai pregatit o prajiturica in care am adunat ceea ce stiam si putina imaginatie amestecata cu arome delicioase :)

Vroiam cu totii ceva dulce dar nimeni nu s-a exprimat pentru o prajiturica anume,asa ca am facut un blat delicios pe care l-am impodobit cu ricotta si un gustos sos de zmeura.

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ule
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de eucalipt si vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri nuca macinata

Pentru sosul de zmeura:

  • 250 gr zmeura congelata
  • 150 gr zahar brun
  • 10 gr apa
  • 5 pastai cardamon
  • cuisoare macinate 2 plicuri
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Pentru crema:

  • 200 ml frisca
  • 250 gr branza ricotta
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ricotta si sos de zmeura:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,apoi am adaugat pe rand amestecand mereu,uleiul,laptele,faina,praful de copt,coaja de lamaie,esentele.

Am batut apoi albusurile spuma tare pe care le-am incorporat usor in amestecul de galbenusuri si dupa ce totul s-a omogenizat am adaugat si nuca macinata.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat-o la cuptor pana cand blatul s-a copt si a trecut testul cu scobitoarea.

Sosul de zmeura:Am pus intr-o craticioara la foc zaharul,apa cardamonul,lamaia,si cuisoarele si cand sosul a inceput sa fiarba si sa se lege am adaugat si zmeura.Am lasat la foc aproximativ 20 min pana cand sosul s-a legat si mai apoi am strecurat sosul de zmeura pentru a elimina semintele si  l-am dat deoparte la racit.

Crema: Am batut bine frisca pana cand s-a intarit,i-am adaugat apoi branza ricotta si zeama de lamaie si am omogenizat totul.

La final,am taiat in dreptunghiuri potrivite blatul copt si racit,peste el am pus cu ajutorul pusului crema ricotta si apoi sosul de zmeura.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ricotta si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

papabundetot 1

23.02.2014, 08:27

tiby 1

23.02.2014, 12:31

buna, buna..

laura_n 1

23.02.2014, 14:24

interesanta! eu am renuntat sa mai folosesc ricotta la prajituri, are gust sarat cea pe care o cumpar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ricotta, clatite si iaurt grecesc (reteta cu nr 200)