Desert prajitura cu ricotta si smochine

de Oana in Prajituri, 12 Oct 2017 | 4180 vizualizari

 

O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.

 

INGREDIENTE

  • 50 g stafide
  • 3 linguri coniac
  • 250 g ricotta
  • 50 g gris
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri gem de caise
  • 6-7 smochine pentru décor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ricotta si smochine:

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.

Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.

Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.

Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.

TIPS-URI

1

Poti inlocui branza ricotta cu branza de vaci data prin sita si scursa.

2

Poti coace smochinele pentru decor sau le poti trage in tigaie cu putin unt si zahar, daca nu vrei sa le folosesti crude pentru decor.

3

Poti folosi ce fructe vrei pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca