O prajitura fina si aromata cu stafide inmuiate in coniac, care aduce putin cu pasca fara aluat.
Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.
Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.
Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.
Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.
1
Poti inlocui branza ricotta cu branza de vaci data prin sita si scursa.
2
Poti coace smochinele pentru decor sau le poti trage in tigaie cu putin unt si zahar, daca nu vrei sa le folosesti crude pentru decor.
3
Poti folosi ce fructe vrei pentru decor.