Din categoria retetelor usor de pregatit si cu un aspect...waaawwww..
Prepararea blatului:
-Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam ,galbenusurile amestecate cu 3 linguri ulei,faina si praful de copt
-omogenizam compozitia
-turnam in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins dinainte la temperatura medie
-coacem pana trece testul scobitorii
-lasam sa se raceasca
Crema
-gelatina o punem la hidratat in putina apa calda
-iaurtul il amestecam cu zaharul si mixam pana se topeste zaharul
-adaugam frisca batuta spuma tare si esenta de vanilie
-amestecam ,adaugam gelatina hidratata .Omogenizam bine
Siropul:
-peste zaharul caramelizat turnam apa calduta (atentie va face bulbuci si riscati sa va opariti cu aburul)
-lasam sa se raceasca,la final adaugam esenta de rom dupa gust
Asamblare
-in tava in care am pregatit blatul turnam siropul, asezam blatul racit, acoperim cu 1/2 din cantitatea de crema, asezam uniform piscoturile, le acoperim cu restul de crema, radem ciocolata cu lapte din abundenta si dam la rece prajitura pentru cateva ore.