Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

de Bucataras in Prajituri, 10 Mar 2025 | 2400 vizualizari

 


Dacă vrei un desert simplu, rapid și incredibil de gustos, această prăjitură este alegerea perfectă! 💖 Moale, aromată și plină de căpșuni proaspete, se topește în gură.
Pentru această Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, zahăr, ulei, iaurt și căpșuni.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 140 g iaurt
  • 75 ml ulei
  • 150 g făină de grâu
  • 1 praf de copt
  • esență vanilie
  • 250 gr căpșuni
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată:

Cum se prepara Prăjitura cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 30 cm. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.
Într-un bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul și mixează foarte bine până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie, uleiul și iaurtul. Mixează din nou până se omogenizează compoziția.
Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în aluat. Amestecă până se omogenizează.
Curăță și taie în cuburi căpșunile, apoi pudrează-le cu puțină făină. Adaugă-le apoi peste aluat și amestecă ușor ca să se distribuie uniform.
Toarnă compoziția în tava de copt și nivelează frumos.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 35-30 minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava și lasă prăjitura la răcit. Pudreaz-o cu zahăr și servește-o cu poftă, este delicioasă.

Incearca si reteta de Tarta cu fistic, capsuni si ciocolata sau varianta de Tarta cu rubarba si cirese.

Iti recomandam si reteta de Tarta cu vanilie si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]