Prajitura Rumba

de ela in Prajituri, 31 Dec 2012 | 13195 vizualizari

 

am vazut-o la Sidy si mi-a placut...este un deliciu,am facut-o de craciun si am repetat-o si pentru revelion,cu alte ingrediente....

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 350 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 foi de napolitana

CREMA:

  • 10 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr unt moale
  • 1plic de 1,8gr ness brasero
  • 300 ml lapte

GLAZURA:

  • 200 gr ciocolata menaj
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rumba:

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul pana spuma de albusuri se intareste bine.Adaugam treptat faina cernuta amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.Adaugam si stafidele care au stat in esenta de rom cel putin cu  30minute inainte,nucile macinate si zaharul vanilat si amestecam totul bine,usor.Punem compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt(am folosit tava mare de la delimano).Dam la cuptorul preincalzit cam 20-25minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si lasam la racit.

Intr-o craticioara de ceramica punem galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si laptele si lasam pe foc cam 10minute,amestecand continuu pana devine un sos gros.Lasam sa se racoreasca si adaugam plicul de nes si incorporam untul moale,lasat la temperatura camerei cateva ore.Dam la rece o ora.

Prajitura o asamblam astfel:prima foaie de napolitana o ungem cu jumatate din crema,punem apoi blatul,ungem cu restul de crema,apoi punem deasupra foaia de napolitana si presam bine.Lasam cateva ore la rece cu o greutate deasupra.

Glazura o preparam punand intr-o craticioara ciocolata rupta bucati.Cand s-a topit,adaugam uleiul treptat si omogenizam bine.Turnam glazura peste ultima foaie de napolitana si lasam sa se intareasca,apoi cu un cutit inmuiat in apa fierbinte taiem prajitura.Este delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba