Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

de bucatarasa in Dulciuri, 30 Noi 2024 | 907 vizualizari

 

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale - un desert aromat si rafinat - este o alegere perfecta pentru cei care iubesc aromele intense si combinația dintre dulce, acrisor si condimentat. Aceasta reteta este ideala pentru sezonul rece, cand ghimbirul si portocala aduc o nota calda si reconfortanta. Perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona invitatii, prajitura este simplu de preparat si plina de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml suc proaspat de portocala
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g migdale feliate (pentru decor)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat:

  • Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

  • Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.

  • Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.

  • Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

  • Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.

  • Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.

  • Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.

  • Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

  • Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

    Serveste alaturi de o cana de ceai sau o ciocolata calda. Recomandam si negresa cu cafea.

TIPS-URI

1

Foloseste ghimbir proaspat: Aroma acestuia este mult mai intensa si proaspata decat a ghimbirului pudra.

2

Coaja de portocala: Asigura-te ca folosesti portocale bio sau bine spalate, pentru a evita gustul amar.

3

Poti adauga un topping: O glazura simpla din zahar pudra si suc de portocala poate aduce un plus de dulceata si aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si nuttella