Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

de bucatarasa in Dulciuri, 30 Noi 2024 | 1290 vizualizari

 

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale - un desert aromat si rafinat - este o alegere perfecta pentru cei care iubesc aromele intense si combinația dintre dulce, acrisor si condimentat. Aceasta reteta este ideala pentru sezonul rece, cand ghimbirul si portocala aduc o nota calda si reconfortanta. Perfecta pentru o dupa-amiaza relaxanta sau pentru a impresiona invitatii, prajitura este simplu de preparat si plina de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat
  • 200 g faina
  • 150 g zahar brun
  • 100 g unt (la temperatura camerei)
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras (sau pudra de ghimbir, dupa preferinte)
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 100 ml suc proaspat de portocala
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g migdale feliate (pentru decor)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat:

  • Cum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

  • Pregateste ingredientele: Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de prajitura cu hartie de copt.

  • Amesteca ingredientele uscate: Intr-un bol, combina faina, praful de copt, ghimbirul si un praf de sare.

  • Bate untul si zaharul: Intr-un alt bol, mixeaza untul cu zaharul brun pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

  • Incorporeaza aromele: Adauga coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si sucul de portocala in compozitia umeda.

  • Integreaza ingredientele uscate: Treptat, adauga amestecul de faina si ghimbir, alternand cu migdalele macinate. Amesteca pana la omogenizare.

  • Toarna compozitia in tava: Niveleaza aluatul in tava pregatita si presara migdalele feliate deasupra.

  • Coace prajitura: Pune tava in cuptor si coace timp de 35-40 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.

  • Lasa la racit: Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.

    Serveste alaturi de o cana de ceai sau o ciocolata calda. Recomandam si negresa cu cafea.

TIPS-URI

1

Foloseste ghimbir proaspat: Aroma acestuia este mult mai intensa si proaspata decat a ghimbirului pudra.

2

Coaja de portocala: Asigura-te ca folosesti portocale bio sau bine spalate, pentru a evita gustul amar.

3

Poti adauga un topping: O glazura simpla din zahar pudra si suc de portocala poate aduce un plus de dulceata si aspect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu visine