Prima data cand incerc sa fac aceasta prajitura. Desi e preferata mea, niciodata nu am gasit o reteta pe placul meu.
Aceasta este ieftina, rapida si delicioasa.
Se pun intr-o cratita pe foc margarina, laptele, zaharul si cacao si se dau in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit.
Cand s-a racit, se adauga cele 3 galbenusuri, faina, praful de copt si se amesteca foarte bine.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitia rezultata.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
1
Reteta oficiala spune sa pastram cateva linguri din compozitie pentru a orna prajitura. Eu am ales sa o ungcu finetti imediat ce am scos-o din cuptor, pentru ca se intinde mai bine. Puteti presara si cocos, nuci, alune de padure, etc (dupa preferinte)
2
Cuptorul trebuie incins in prealabil
3
Ca sa vad daca prajitura e coapta, am facut testul cu scobitoarea. Cand a iesit putin umeda, am scos tava din cuptor.
4
Indiferent de indicatiile retetei eu de fiecare data cern faina si praful de copt, pentru a evita cocoloasele