M-am inspirat de la bucataras Lavinia,am facut mici modificari.....ca nu ma pot abtine......si uite asa catinel,catinel am ajuns si la 700 de retete......
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine,se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si apoi le amestecam in bezeaua obtinuta.Amestecam faina,cacaoa,praful de copt si capuccino,apoi incorporam in bezea,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam o tava 35/25,cu hartie de copt,impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Sirop : Punem zaharul intr-un ibric il caramelizam,pana capata o culoare maro deschis,turnam apa cu grija si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Tragem de pe foc si adaugam si nessul.Lasam la racit.
Crema : Laptele cu zaharul vanilat il punem pe foc si il incalzim.Galbenusurile cu zaharul,capuccino si amidonul le omogenizam,apoi turnam laptele caldut pana subtiem amestecul.Punem cratita pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca,apoi adaugam untul moale.Lasam crema la frigider cca 20 min.
Asamblare : Asezam pe o tava prima foaie,o sirpoam bine,intindem crema peste crema asezam foaia a doua si o siropam,lasam prajitura la frigider cca 1 ora,apoi o portionam si glazuram cu serbet si ness.