Pavlova cu crema de lamaie

de diaconta in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 6460 vizualizari

 

Trebuie să recunosc că bezeaua nu prea este punctul meu forte,ndar mă încăpăţânez să încerc.
De data aceasta cred că este foarte aproape de ceea ce aş fi dorit eu să fie.
 
Am preferat să-i pun o cremă de lamâie şi jeleu de zmeură.

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri de ou
  • 150 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lungurita otet
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de sare

Crema de lamâie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml suc de lamâie
  • 1 lingura amidon alimentar

Jeleu:

  • 200 ml sirop de zmeura
  • 50 ml vin rosu
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de lamaie:

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa, am adaugat zaharul pudra care se va încorpora mai usor, nefiind nevoie sa se topeasca.

Intr-o tava, am pus hârtie de copt si am pus bezeaua cu ajutorul unui poş, sub forma unui disc cu un diametru de aproximativ 22 cm.

Pentru ca a ramas putina bezea, am mai facut 4 forme mai mititele.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade C, am pus tava si am lasat-o 5 minute, dupa care am redus temperatura la 100 de grade C si am lasat-o înca 2 ore. Bezeaua va trebui mai mult sa se usuce decât sa se coaca, la final, va fi crocanta la exterior si usor gumoasa la interior.

Am oprit focul si am  lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor câteva ore.

Pentru crema de lamâie, am mixat ouale cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat pâna ce s-a îngrosat. Am lasat apoi crema sa se raceasca.

Pentru jeleu, am amestecat siropul cu amidonul si vinul rosu, apoi am pus vasul pe foc, amestecând pâna ce a prins consistenta. Cred ca era bine daca era mai fluid, mai aproape de un sos.

Dupa ce bezeaua s-a racit complet, am pus deasupra crema si jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt