Pavlova cu crema de lamaie

de diaconta in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 6399 vizualizari

 

Trebuie să recunosc că bezeaua nu prea este punctul meu forte,ndar mă încăpăţânez să încerc.
De data aceasta cred că este foarte aproape de ceea ce aş fi dorit eu să fie.
 
Am preferat să-i pun o cremă de lamâie şi jeleu de zmeură.

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 5 albusuri de ou
  • 150 g zahar tos
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lungurita otet
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Un praf de sare

Crema de lamâie:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml suc de lamâie
  • 1 lingura amidon alimentar

Jeleu:

  • 200 ml sirop de zmeura
  • 50 ml vin rosu
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu crema de lamaie:

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.

Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa, am adaugat zaharul pudra care se va încorpora mai usor, nefiind nevoie sa se topeasca.

Intr-o tava, am pus hârtie de copt si am pus bezeaua cu ajutorul unui poş, sub forma unui disc cu un diametru de aproximativ 22 cm.

Pentru ca a ramas putina bezea, am mai facut 4 forme mai mititele.

Am încalzit cuptorul la 200 de grade C, am pus tava si am lasat-o 5 minute, dupa care am redus temperatura la 100 de grade C si am lasat-o înca 2 ore. Bezeaua va trebui mai mult sa se usuce decât sa se coaca, la final, va fi crocanta la exterior si usor gumoasa la interior.

Am oprit focul si am  lasat bezeaua sa se raceasca în cuptor câteva ore.

Pentru crema de lamâie, am mixat ouale cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie si amidonul. Am pus vasul pe baie de aburi si am amestecat pâna ce s-a îngrosat. Am lasat apoi crema sa se raceasca.

Pentru jeleu, am amestecat siropul cu amidonul si vinul rosu, apoi am pus vasul pe foc, amestecând pâna ce a prins consistenta. Cred ca era bine daca era mai fluid, mai aproape de un sos.

Dupa ce bezeaua s-a racit complet, am pus deasupra crema si jeleul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in trei culori