Blat de bezea:
Crema:
Extra:
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul ,lingura cu lingura,mixand bine dupa fiecare adaos de zahar.
Adauga faina cernuta amestecand usor de sus in jos pana incorporezi bine toata faina.
La final adauga macul si rahatul.
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si coace blatul de bezea pentru 30 de minute in cuptorul preincalzit(testul scobitorii)
Lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru crema freaca galbenusurile cu zaharul si amidonul.
Pune laptele pe foc impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie pana ajunge la punctul de fierbere.
Adauga laptele fierbinte in fir subtire peste galbenusuri amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
Pune din nou amestecul in craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Lasa budinca la racit.
Untul moale,la temperatura camerei mixeaza-l cateva secunde pana devine spumos.
Adauga lingura cu lingura din crema de galbenus racita mixand bine dupa fiecare adaos pana obtii o crema fina si pufoasa.
Pe o tava pune prima foaie de napolitana si unge-o cu jumatate din crema de vanilie.
Peste crema pune blatul de bezea(eu l-am intors invers si am dezlipit cu grija hartia de copt) si unge-l cu restul de crema.
Pune a doua foaie de napolitana (cu modelul in jos ) si preseaza usor pentru a se lipi de crema.
Topeste ciocolata cu frisca si glaseaza prajitura.
Optional,poti rade putina ciocolata alba sau bombonele colorate etc.
Da prajitura la rece peste noapte pentru a se inmuia foile de napolitana si a se putea portiona frumos.
1
Eu am folosit o tava mare de 40/30 cm.
2
Puteti inlocui pastaia de vanilie cu 3 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie dupa gust.
3
Daca nu va place rahatul din bezea puteti adauga stafide sau orice va place.