Pune laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si lasa-l putin pe foc pana se topeste zaharul. Mare atentie sa nu il fierbeti, trebuie sa fie doar caldut! Apoi pune drojdia sfaramata, doua linguri cu faina si lasa deoparte 10 minute ca sa se activeze drojdia.
In castronul cu faina pune ouale batute, vanilia, un praf de sare si rade coaja de la o lamaie si de la o portocala. Adauga apoi laptele cu drojdia, putin cate putin si incorporeaza faina.
Adauga treptat untul topit si continua sa framanti pana obtii un aluat elastic si moale.
Mai adauga cate putina faina daca aluatul inca se lipeste de maini.
Pune aluatul intr-un castron curat uns cu putin ulei si acopera-l cu folie alimentara. Lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.
Presara faina pe masa, imparte aluatul in doua si intinde pe rand cate o foaie cam de 1 cm grosime. Taie gogosile cu ajutorul unui pahar.
Cealalta jumatate de aluat intinde-o putin mai gros si tai-o fasii, pe care le rasucesti intre ele, lipind bine capetele, ca sa nu se desfaca in timpul prajirii.
Acopera gogosile cu un prosop si lasa-le sa mai creasca inca 20 de minute.
Intre timp pune uleiul la incins intr-o oala incapatoare, pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.
Prajeste pe rand gogosile, intoarce-le si pe partea cealalta si cand sunt rumenite frumos scoate-le pe o farfurie tapetata cu servetele, ca sa absoarba excesul de ulei.
La final pudreaza gogosile cu zahar din belsug.