Blatul: Galbenusurile sunt separate de albusuri. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si un praf de sare pana-si dubleaza volumul; se adauga apa, uleiul pe rand si se omogenizeaza. Adaugam cacaoa si esenta de rom si mixam bine. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza putin cate putin, amestecand cu o lingura de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si amestecata cu paraful de copt. Se pune la copt intr-o tava care a fost tapetata cu hartie de copt, se tine la cuptor 20-25 minute. Se face testul scobitorii.
Crema: Murele se pun intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu zaharul si se lasa la fiert. Cand sunt fructele fierte, compozitia se trece prin strecuratoare. Sucul rezultat se amesteca impreuna cu apa. Daca mai este nevoie de zahar ( dupa gust) se mai poate adauga. Eu nu am mai folosit. Intr-o alta cratita, ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana creste ca si volum. Se adauga amidonul, se mixeaza. Peste aceasta compozitie se adauga siropul de zmeura. Se pune pe foc si se fierbe pana ajunge la consistenta unei budinci. Cand este gata se da la rece. Dupa aceea se adauga branza mascarpone putin cate putin si se mixeaza.
Siropul: cele 3 linguri de suc de mure se amesteca cu apa si zaharul, pana ce zaharul se dilueaza.
Glazura: se pune untul la topit intr-o cratita, se adauga ciocolata si smantana de frisca. Se lasa pana ce ciocolata se topeste bine fara a fierbe pana la clocot. Se da la rece.
Asamblare: blatul de cacao este insiropat cu sucul de mure ( nu foarte mult). Peste acesta se pune crema de mure. Se netezeste. Peste crema se adauga glazura de cicolata. Daca se raceste glazura, mai incalziti compozitia. Se da prajitura la rece.
E foarte buna! Nu e grea deloc.