Cea mai buna combinatie de blat si crema, este minunat!!
Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus.
Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade, aproximativ 10 minute.
Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed. Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema.
Crema: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Opreste o treime din crema pentru décor.
Asamblare: Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt. Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema. Ruleaza prima fasie si pune-o "in picioare" pe un platou. Ruleaza apoi cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort. Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cateva ore.
Glazura: Pune cafeaua fierbinte peste ciocolata taiata marunt, adauga smantana fierbinte, zaharul pudra si amesteca totul pana se topeste la bain marie. Glazureaza apoi tortul si decoreaza-l cu crema.