Lava cake

de Criss in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 4648 vizualizari

 

Lava cake sau moelleux-au-chocolat sunt prajiturile preferate ale lui Alex si am vrut sa-l rasfat ieri astfel ca i-am facut aceste delicioase si ciocolatoase prajituri. Mai am pe blog o reteta de moelleux-uri insa acum am incercat o alta reteta, cea postata de Violeta Postolache. Eu am doar un cuptor simplu pe gaz, nu am cuptor electric, astfel ca am copt pe ghicite prajiturile. La 15 minute mi s-au parut inca prea moi iar la 17 deja n-a mai tasnit ciocolata din interior la fel ca la prajiturile Violetei, dar oricum Alex a zis ca-i plac mai mult asa, nu foarte "curgatoare". Important e sa fie el multumit, cat despre timpul de coacere cred ca fiecare trebuie sa incerce in functie de cuptorul pe care il are.
Reteta Violetei e pentru 10 bucati, eu am facut doar 6 astfel ca am calculat ingredientele incat sa imi iasa doar atat cat am vrut. Am sa scriu totusi cantitatea exacta dupa reteta Violetei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata neagra (am folosit Primola)
  • -200 g unt
  • -5 oua
  • -50 g zahar
  • -50 g faina
  • -esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lava cake:

Primul pas este pregatirea formelor in care vom coace prajiturile. Eu folosesc acele cosulete din aluminiu, stiu ca nu e sanatos dar am incercat si in tava de briose in care am pus cosulete de hartie insa ies mai bine in formele de aluminiu. Acestea trebuie unse cu unt si daca doriti, puteti presara si cacao peste unt. Eu n-am pus de aceasta data. Cand formele sunt pregatite, ne ocupam si de ingredientele pentru prajitura.

Ciocolata se rupe bucati si se pune impreuna cu untul intr-un vas pe baie de aburi, amestecandu-se in continuu pana se topeste ciocolata si rezulta o crema lucioasa. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi faina si la final, dupa ce s-a racit, crema de ciocolata cu unt. Se repartizeaza acest amestec in cosuletele pregatite, avand grija sa nu le umplem de tot pentru ca la copt prajiturile mai cresc. Cosuletele le punem intr-o tava si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si coacem prajiturile 15-17 minute. Servim cu fructe acrisoare si cu sos de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lava cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ole,ciocolata si frisca