o mancarica pe care as manca-o non-stop... mai ales fara carnita....
Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar.
Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora.
Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e prefiarta eu o oparesc circa 2-3 minute.
Legumele se taie si ele fasii, ceapa se taie julien, doar porumbul se spala in 2-3 ape.
Intr-o tigaie adanca se pune zaharul brun la caramelizat. Cand incepe a se caramelize turnam doua lingurite cu sos de soia si 2-3 cu apa.
Adaugam ceapa si amestecam iar apoi si fasiile de carne.
Le calim un pic, cat sa-si schimbe carnea culoarea si adaugam ardeiul taiat fasii.
Dup ace s-a inmuiat un pic ardeiul adaugam si morcovii.
Punem un capac pe cratita si lasam la inabusit cateva minute bune, circa 15 min, dar sa nu uitam sa amestecam din cand in cand.
Dupa aceea punem inca 2-3 lingurite cu sos de soia, zeama de lamaie, amestecam bine si lasam iar la inabusit.
Cand carnita incepe a se fragezi adaugam porumbul, scurs bine, si fasolea verde.
Mai lasam inca circa 5 minute la inabusit si luma de pe foc.
Se mai adauga sare si piper dupa gust, eu n-am mai pus pentru ca sosul de soia avea suficienta sare.
Se serveste alaturi se orez cu sos de soia.
Pofta buna!
1
e foarte buna si fara carne