Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci

de papabundetot in Porc, 19 Oct 2014 | 3481 vizualizari

 

Pranzul de astazi…nu neaparat sanatos :) pentru ca nu incurajez asocierea de carne cu cartofi dar…cateodata mai facem si ce ne dorim nu numai ce trebuie sau ce e sanatos,asa cum ziceam…pranzul de astazi a fost creat pe masura ce se adunau ingredientele pe masa,pentru ca initial nu stiam exact ce vreau sa fac cu acele bucati de friptura,dar apoi mi-am mai amintit de una,alta prin frigider si a iesit ce se vede :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 felii pulpa de porc
  • 250 gr ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • paprika afumata iute
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • chimen macinat,
  • ulei de masline
  • putin cascaval,
  • praz pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci:

Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari,apoi i-am pus intr-o cratita cu ulei de masline,paprika afumata iute,chimen macinat,sare si i-am dat si pe ei la cuptor. Am pus deasupra cratitei o bucata de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine si am lasat cartofii aproximativ 30 minute in cuptor.Am scos apoi hartia de copi si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce si friptura s-a patruns,am pus pe fiecare felie cate o bucatica de cascaval si am mai lasat-o la cuptor cat sa se topeasca cascavalul,apoi am oprit focul si am decorat farfuria cu praz proaspat taiat fidelute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la ceaun