Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci

de papabundetot in Porc, 19 Oct 2014 | 3663 vizualizari

 

Pranzul de astazi…nu neaparat sanatos :) pentru ca nu incurajez asocierea de carne cu cartofi dar…cateodata mai facem si ce ne dorim nu numai ce trebuie sau ce e sanatos,asa cum ziceam…pranzul de astazi a fost creat pe masura ce se adunau ingredientele pe masa,pentru ca initial nu stiam exact ce vreau sa fac cu acele bucati de friptura,dar apoi mi-am mai amintit de una,alta prin frigider si a iesit ce se vede :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 felii pulpa de porc
  • 250 gr ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • paprika afumata iute
  • sos soia,
  • apa de flori de portocal
  • chimen macinat,
  • ulei de masline
  • putin cascaval,
  • praz pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci:

Am marinat carnea 2-3 ore in sos de soia,apa de flori de portocal,paprika iute afumata,chimen,apoi am pus-o intr-o tava cu tot cu marinata,am adaugat ciupercile taiate bucati,putina apa si ulei de masline deasupra,si am dat-o la cuptor sa se rumeneasca usor la foc mic.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari,apoi i-am pus intr-o cratita cu ulei de masline,paprika afumata iute,chimen macinat,sare si i-am dat si pe ei la cuptor. Am pus deasupra cratitei o bucata de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa bine si am lasat cartofii aproximativ 30 minute in cuptor.Am scos apoi hartia de copi si i-am mai lasat 10 minute sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce si friptura s-a patruns,am pus pe fiecare felie cate o bucatica de cascaval si am mai lasat-o la cuptor cat sa se topeasca cascavalul,apoi am oprit focul si am decorat farfuria cu praz proaspat taiat fidelute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc la cuptor cu paprika afumata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu garnitura de orez