Friptura de porc la tava

de Dana Cristea - pusikmea in Porc, 17 Ian 2011 | 7537 vizualizari

 

daca e de porc e minunata zice doru:))

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de porc
  • un ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva feliute de morcov
  • Cateva feliute de pastarnac si radacina de patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 ml coniac
  • 2 linguri de ulei
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • condiment pentru friptura de porc
  • boia iute/dulce
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Spalam carnea si legumele.

Feleim carnea, nici prea subtire, nici prea gros, felii potrivite, le batem putin pe o parte cu ciocanul de snitele, dupa cre le condimentam cu de toate si le lasam asa cam 20-30 de minute.

Intre timp taiem feliute subtiri de morcov, pastarnac si radacina de patrunjel, iar ardeiul la fel.

Ungem tava cu ulei, asezam carnea, iar peste carne vom pune legumele taiate feliute.

Peste vom pune o vana cu apa si dam la cuptor.

Cand este aproape gata turnam vinul si coniacul peste, apoi punem si usturoiul pisat si mai bagam inca 10-15 min la cuptor, pana se fragezeste carnea.

Servim alaturi de sosul minunat si legumele din tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava