Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie

de nico_nico in Aperitive / Garnituri, 11 Mai 2018 | 5409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 10 gr drojdie uscata
  • Umplutura :
  • 500 gr branza telemea
  • putin marar verde
  • 500 gr cartofi 
  • 50 ml ulei pentru prajit.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie:

Punem intr-un castron faina cernuta, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia, oul, uleiul si praful de sare. Amestecam pana obtinem un aluat un pic mai moale, dar care se desprinde de maini. Se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.  

Intre timp curatam cartofii, ii taiam cubulete si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, ii zdrobim si ii lasam sa se raceasca. Aluatul dospit il impartim in 15-16 bucati le facem rotunde mici si le mai lasam la dospit pe masa de lucru presarat cu putina faina. Cand au dospit, incepem sa le umplem cu branza cu marar sau cu cartofi, le prajim in tigaie si le punem una peste alta. Placinte cu branza in tigaie facute ca la bunica, placinte pufoase si pline de branza usor sarata sau cu cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza si cartofi la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

11.05.2018, 20:06

mihaelar63 1

14.05.2018, 15:01

Foarte gustoase Bunica mea din Salaj [maica ii spuneam ] Ne facea palanete cu cartofi rantaliti

trifadalia 1

25.05.2018, 14:18

Foarte bune cand mai faci placinte de orice fel da un telefon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv