Cu cateva modificari, reteta este a lui Gaby, caruia ii multumesc :-*
Faina am amestecat-o cu praful de copt, cernandu-le impreuna. Intr-un bol am amestecat untura cu zaharul, apoi am adaugat faina in ploaie, ouale, sarea si laptele. Am framantat cu mana pana ce am obtinut un aluat elastic si nelipicios din care am intins 2 foi pentru o tava de 25/30 cm. Am impartit aluatul in doua, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul prima foaie. Am uns tava cu unt si am asezat tava. Am dat la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, la 180 grade.
Am pregatit si cealalta foaie, si am amestecat ingredientele pentru umplutura, mixandu-le bine-bine. Pentru ca branza mea a fost mai uscata, nu am adaugat decat 3 linguri de gris, dar am marit numarul de oua. Am scos tava din cuptor si am pus umplutura, iar deasupra am pus cealalta foaie. Am intepat foaia cu o furculita, apoi am uns cu oul batut. Am dat la cuptor ptr 40 minute, sau pana cand placinta este rumena. Cand a fost gata am pudrat-o cu zahar pudra, am portionat-o si am papat pe fuga cateva bucati! Cate o bucata ptr fiecare!!
1
In umplutura merge de minune o mana-doua de stafide... Eu am uitat ca nu mai am si... n-am mai coborat sa cumpar :)