Pentru gratinare:
In plus:
Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4.
Se ung 4 foi de placinta, fiecare in parte, cu unt topit si turnam din umplutura cu branza, apoi rulam si punem ruloul in tava unsa cu unt topit. Asa procedam cu celelalte foi de placinta pana formam 4 rulouri, apoi le intepam cu o furculita din loc in loc.
Pentru gratinare: Batem ouale cu zaharul si laptele si le turnam peste rulourile cu branza. Lasam sa se odihneasca 10 minute, iar intre timp incalzim cuptorul.
Bagam tava la cuptorul incins si este gata pana cand placinta este rumenita frumos deasupra.
Placinta se va umfla putin, dar cand o scoatem sa se raceasca se va lasa. O pudram cu zahar pudra si se serveste rece, sau daca rezistati pana a doua zi, cand este mai buna! :)