Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 13 Feb 2013 | 8474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 750 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • un pumn stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri rase cu gris
  • un varf de cutit cu sare.
  • unt
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide:

Am folosit foi de placinta proaspete.

Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele, sarea, zaharul vanilat si grisul. Adaugam si zaharul acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.

Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam

Mi-au rezultat trei rulouri  pe care le-am asezat invartite  intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil. Lasam la copt  circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor. Pudram cu zahar pudra, taiem si servim.

Delicios de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (29)

elucubratiiculinare 1

13.02.2013, 22:22

vin la masa - am gresit ca m-am emotionat la cat de bine arata

mamaieelena 1

13.02.2013, 23:08

ce bine arata

Sim0na 1

14.02.2013, 20:52

Asta placinta dom`le!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]