Pentru inceput vom lasa foile de placinta se se decongeleze la temperatura camerei,stafidele se vor pune la inmuiat in apa calda cu esenta de rom.
Branzica de vaci o vom amesteca zaharul,adaugam ouale smantana si frisca, amestecam usor cu o furculita sa se incorporeze toate ingredientele, daca doriti puteti adauga si coaja rasa de lamaie insa eu am pus doar zahar vanilat.Cand foile sunt gata de lucru le vom taia pe jumate, vom topi margarina si vom unge fiecare foaie.
Pregatim o tava tapetata cu hartie sau doar ungem tava cu margarina si incepem sa asezam foile unse una cate una ca si baza folosim jumatate din foi peste care vom adauga branza in care am adaugat si stafidele scurse bine ,deasupra vom adauga restul de foi la fel unse una cate una.
Cuptorul a fost incalzit inainte si vom adauga placinta pentru 30 minute la temperatura medie.
Cand este gata pudram cu zahar pentru a o putea taia usor o vom lasa sa se racoreasca putin.
Pofta mare!
1
Branzica de vaci poate fi inlocuita usor cu oricare alta branza.