Pizza la tigaie cu faina de malai la baza

de Gagarin in Pizza, 29 Mar 2016 | 4415 vizualizari

 

Nu stiu cati dintre voi ati fost la pizza Hut sa gustati un blat clasic de acolo dar vreau sa va zic ca puteti face si voi acasa un aluat asemanator si o pizza delicioasa.
Am facut si un video cu modul de preparare: https://www.youtube.com/watch?v=f4M48_62TNo

 

INGREDIENTE

  • faina 500g
  • apa 250 g
  • ulei 2 linguri
  • sare 2g
  • drojdie sfert/jumate de cub- depinde cum va grabiti :)
  • cascaval 200 g
  • ementaler 200 g
  • pasta tomate(concentrat 30%) 50 g
  • condiment pizza 5g (busuioc, oregano, cimbru)
  • sunca 100 g
  • salam picant 100 g
  • carnati 100 g
  • ciuperci 100 g
  • ceapa verde 50 g
  • ardei rosu 50 g
  • porumb 70 g
  • masline 70 g
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la tigaie cu faina de malai la baza:

Se pune drojdia maruntita in apa si se lasa 5 minute, se toarna apa cu drojdia peste faina, adaugam sare si ulei si ne apucam de malaxat.

Dupa 8 minute portionam aluatul in 3, il facem bilute si il punem intr-o oala uleiata si il acoperim. Il lasam la dospit aprox. 30 de minute.

Cu o spatula luam aluatul si il intindem in tigaia uleiata in care am presarat faina de malai. 

Prima data ungem aluatul cu sos(pasta de tomate 30% amestecata cu putina apa si condimentul pizza). Eu prefer rosii San Morezano crescute la tara si stoarse acasa (cel mai bun sos).

Punem branza si apoi carnea iar dupa legumele. Pe deasupra toping de ementaler.

Se baga la cuptor la aprox 360 grade Celsius. (eu nu am timer nici gradatie de temperatura deci tin pizza in cuptor dupa ochi)

Scoatem afara din cuptor si savuram.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie cu faina de malai la baza" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Rocsi 1

30.03.2016, 19:46

MotanLaOale 1

31.03.2016, 14:49

Rahela Velicu 1

12.04.2016, 22:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]