Empanadas / Pateuri cu carne

de Catalina L in Porc, 4 Iun 2017 | 5514 vizualizari

 



Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America. 
Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-carne.html

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 125 g de unt
  • 12 cl de apa calduta
  • 1 ou

Pentru umplutura:

  • 400 g de carne tocata (amestec porc+vita)
  • 1 ceapa
  • 200 ml sos de rosii lichid
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru dorat:

  • 1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas / Pateuri cu carne:

Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.

Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.

Intre timp, pregatiti umplutura.

Taiati ceapa marunt si prajiti-o in uleiul incalzit.

Adaugati carnea tocata si gatiti pana cand apa se evapora, amestecand cateva minute. Adaugati sosul de rosii, bulionul si zaharul. Puneti sare si piper amestecati si gatiti la foc potrivit in jur de 8 minute. Luati de pe foc, adaugati patrunjel tocat si lasati sa se raceasca.

Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara subtire.

Cu o forma taiem cercuri (mai mari, mai mici dupa dorinta)- diametru de 8 cm pentru mine.

In fiecare cerc punem umplutura. Inchidem bine in forma de coltunas. Sigilati marginile si decorati cu o furculita.

Asezati-le pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti placintelele cu galbenusul batut si amestecat cu laptele.

Coaceti timp de 20 - 30 minute, in functie de marimea lor.

Serviti-le imediat sau le puteti reincalzi la cuptor la temperatura mica cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas / Pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu pui si mozzarella