Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

de Bucataras Medi in Porc, 5 Aug 2016 | 13001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. de circa 1 kg cotlet de porc
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura cu smantana
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin sec alb
  • sare
  • piper macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon:

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu  sare, piper macinat, boia si cimbru.

Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul (3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.
Tragem de pe foc, lasam sa se racorasca si adaugam smantana. Amestecam.
Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.
Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .

Imbracam muschiul de porc in bacon.

Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor, asezam friptura pe un platou, o feliem si o servim alaturi de o garnitura si (sau) o salata.

Acum ca a sosit primavara putem folosi spanac proaspat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit si friptura asortata cu bere