Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.
Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.
Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.
Se amesteca si se lasa pana cand se albeste carnea, moment in care se presara cu sare si curry si se adauga prazul si usturoiul. Se amesteca timp de un minut, urmand a se adauga ardeiul si morcovul. Se lasa putin la calit si ele, iar apoi se adauga 100 ml. apa si se lasa sa fiarba 10 min. la foc mic.
Dupa aceea se adauga orezul, foaia de dafin, restul de curry, 600 ml. apa si se potriveste cu sare.
Se lasa sa fiarba la foc minim pana cand orezul absoarbe toata apa, adica aproximativ inca 20 de min.
Pofta buna!:)
1
Daca se constata ca nu sunt fierte bine ingredientele dupa ce orezul a absorbit toata apa, se mai adauga putina apa fierbinte.
2
La sfarsit se presara si patrunjel verde, maruntit, lucru pe care eu am uitat sa-l fac :)