De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.
Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .
Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .
Legumele se curata si se taie bucati de cate 4 cm .
Intr-un bol se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .
Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .
Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .
Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .
Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .