Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

de Constelatialeu in Porc, 10 Feb 2024 | 2364 vizualizari

 

Initial bucata de piept de porc am vrut sa o pun in tuciul cu sarmale, apoi sa o portionez in 6 bucati ( atat imi trebuiau) doar ca m-am razgandit ca mi-am amintit eu ca vazusem la Misulica ( bucataras Mihaelar63) o reteta, n-am mai avut timp sa caut reteta ei, retinusem ca a invelit carnea in foi de varza. Asa ca am facut cum m-a dus pe mine capul, adica in stilul meu.

Pentru Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza sunt necesare cateva ingrediente: piept de porc afumat, varza acra, untura.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza
  • cca 1,200 Kg piept de porc fara os afumat
  • cca 50 g piper mozaic si piper verde
  • foi de varza acra
  • untura in care am tinut carne si carnati afumati
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza:

Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3 foi de varza , le-am uns cu untura, am asezat pieptul de porc, am presarat piperul pisat, apoi am invelit cu alte foi de varza unse cu untura, am imbracat bine pieptul de porc, l-am legat, l-am asezat intr-un vas de lut cu capac.

Am asezat vasul in cuptor, am aprins focul la cuptor si l-am dat la mic spre mediu. Am lasat cca 1 si 1/2 ora vasul cu capacul pus, apoi am scos capacul si am mai lasat cca 30 min cat sa se rumeneasca foile de varza.

Am scos vasul din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat in felii pieptul de porc, 6 felii imi trebuiau mie sa le pun pe farfuriile de pomana, a 7-a am savurat-o eu. Vorba aia, trebuia sa fie si cineva cobai :)))))))))))))))), a iesit atat de frageda carnea si asa frumoasa, deliciu, cu siguranta mai repet figura, mi-a placut mult.

Vezi si reteta de Varza dulce cu piept de porc afumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Untura din osanza de porc, pentru fursecuri