Am vazut mai multe retete pe site, mi s-a facut pofta si am pus-o de-o placinta. Si-asa cu carne nu facusem niciodata...
Am pregatit intai compozitia pentru foi (asta e reteta mamei mele ) si am lasat-o cam 6 ore la frigider pentru ca astfel va fi frageda si se va forma in fasiute. Intr-un castron punem apa fiarta, praful de copt,otetul, sarea si uleiul si amestecam foarte bine, apoi punem faina pana obtinem un aluat fin, care se desprinde usor de vas si nu se lipeste de mana. Il dam la rece in folie se plastic.
Pentru umplutura am pus pulpitele la fiert. Cand au fost gata le-am dezosat si carnita am pus-o la robot ca sa o maruntesc uniform, insa nu facuta pasta. Am amestecat cu ceapa si morcovul rase marunt si calite rapid intr-un strop de ulei, am pus oul, am potrivit gustul cu sare , piper si marar tocat. Am amestecat foarte bine.
Pe masa infainata se intinde aluatul, se ruleaya si se taie in doua bucati egale. Fiecare bucata se intinde la marimea tavii in care urmeaza sa coacem placinta. Tava se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina (eu nu am mai avut hartie de copt!) si se pune prima foaie, se aseaza umplutura uniform, apoi cea de-a doua foaie. Se da la cuptor pentru 15 minute, apoi se unge cu amestecul de oua, smantana si pasta de tomate. Se coace inca vreo 35 de minute. Cand se raceste se taie in bucati.
1
Placinta se poate servi calda cu smantana.