Noi avem un grill din acela cu aburi de se pune pe ochiul de la aragaz, iar pestele iese delicios tare la el, mancam des pentru ca ne place.
Orezul la garnitura de obicei se face simpla..insa mie nu-mi place sa-l vad asa alb, de aceea mereu il mai ajut cu vreo leguma.
Cu cele doua linguri de ulei, piperul si sarea facem un amestec cu care ungem feliile de peste.
Intr-o tigaie sau oala mai mica punem un pic de ulei iar cand s-a incalzit punem ardeiul gras tocat, nu il lasam mult si punem apa fierbinte, adaugam sare si apoi punem si orezul. Cand este aproape gata, punem si patrunjelul tocat.
Punem grillul pe foc, punem apa in recipient si apoi acoperim. Se face foarte repede, mie imi place ca la sfarsit sa il mai las 2-3 minute neacoperit.
Asezam pestele langa care punem orezul.
Pofta buna!
1
Merge si alt peste, de exemplu macrou. Am facut si cu merluciu insa nu a ramas intreg.
2
Evident, nu e musai sa fie doar ardei gras, dar mie imi place ca-i da un pic de culoare.