Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

de Valclaudia in Peste, 23 Noi 2013 | 7885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti merlucius
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 100 gr. faina de malai (in care tavalim pestele)
  • 2 cani cu malai grisat
  • 5-6 cani cu apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 capatana de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga:

Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.

Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Dupa scurgerea celor 20 min. rasturnam mamaliga pe un platou si o acoperim cu un servet de bucatarie sa nu se raceasca complet pana prajim pestele.

Scoatem pestele de la frigider. Punem tigaia la foc mare, incingem uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina de malai apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Scoatem bucatile de peste pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Curatam usturoiul, punem putina sare,il pisam pana obtinem o pasta pe care dupa preferinta o diluam cu apa rece.

Servim pestele cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon prajit cu cartofi pai