Penne Rigate cu chiftelute

de MotanLaOale in Penne, 27 Mar 2020 | 2409 vizualizari

 

Foarte bune.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 felii franzela
  • 2 oua
  • 1 legatura marar
  • 400 g ciuperci taiate
  • 400 g porumb
  • 500 g pulpa rosii
  • 140 g pasta de tomate
  • 70 g ulei
  • cimbru
  • oregano
  • nucsoara
  • cuisoare praf
  • boia
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Rigate cu chiftelute:

Se face o pasta de chiftele din carne, ou, painea inmuiata si stoarsa, ceapa rasa, mararul tocat, sare, piper, boia si se tine la frigider cel putin o ora.

Se fac chiftelute mici cu mana uda si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  

Se stropesc cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute.

Se intorc la jumatatea timpului si cand sunt facute se pun la racit.

Separat se face sosul din ulei, pulpa de rosii cu pasta de tomate,  putina apa, cu condimente dupa gust si se fierbe 5 minute.  

Se adauga ciupercile si porumbul si se fierbe 10-15 minute.

Se adauga chiftelutele si se mai fierbe 10-15 minute, pana scade sosul putin si se ingroase.

Se fierb pennele dupa indicatiile de pe ambalaj, se scurg si se trec pe sub apa rece.

Se pun pennele intr-un vas mai mare, se toarna sosul cu chiftelute peste ele, se amesteca cateva minute si este gata.

Se pot presara si cu cascaval ras la servire.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Rigate cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne tocata si mazare