Paste cu nuca si sos caramel

de brunetica in Penne, 20 Dec 2011 | 7031 vizualizari

 

O reteta delicioasa, gustoasa si foarte usor de facut . Pe gustul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • 500 g. paste 
  • 300 g. miez de nuca 
  • 50 g. unt
  • 50 g. zahar 
  • Sirop :
  • 150 g. zahar
  • 70 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu nuca si sos caramel:

Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare.

Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca.

Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si carameliza peste zahar adaugam 30 -40 ml. apa si lasam sa se topeasca , dupa topirea zaharului adaugam si restul de apa, si lasam inca vreo 3-5 minunte , Siropul o sa fie de culoare transparenta.

Cand pastele sant fierte le scurgem de apa si le punem din nou in craticioara cu untul si zaharul , lasam sa se topeasca untul si zaharul si amestecam din cand in cand. Dupa vreo 5 minunte adaugam miezul de nuca si amestecam pentru a se incorpora cu pastele. 

Asezam pastele pe o farfurie si  turnam siropul.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi de care paste doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu nuca si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

brunetica 1

21.12.2011, 11:54

Eduard multumesc

mamaieelena 1

04.01.2012, 20:01

buneeeeeeee

brunetica 1

09.01.2012, 10:53

multumesc Mamae Elena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca si sos caramel