Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 5 Iun 2015 | 4806 vizualizari

 

Aceasta reteta a iesit accidental asa, testand slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital, dar rezultatul final a fost peste asteptarile mele, de bun. Am vrut sa fac ficat de pui in sos, insa am setat un timp prea mare de preparare si in plus de asta am ales sa fragezesc ficatul de pui, in lapte. Insa ma bucur ca am descoperit o reteta buna de pate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • Pentru servit:
  • bucati de gogosar murat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot:

Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.

Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.

Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul din vas, sa se condimenteze uniform.

Adaugam si foile de dafin, usturoiul curatat si tocat rondele conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare SLOW, pentru un timp de doua ore.

In timpul prepararii, datorita aburilor care se formeaza, rezulta mult lichid in vas.

De aceea ficatul de pui s-a pasat, mai ales ca a fost si fragezit in lapte.

Dupa expirarea timpului de preparare la aparat, trecem ficatul prin blender, pana devine o pasta omogena.

Il mixam apoi impreuna cu mascarponele, mai asezonam gustul, daca mai este cazul, cu sare si piper si il putem servi cu bucati de gogosar murat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din fleica de porc la slow cooker Crock-Pot