Lecso este o tocanita de legume ungureasca, un fel de mancarica de ardei cu ceapa si rosii. Aduce cumva cu ghiveciul de legume, doar ca are multa ceapa, nu chiar toate legumele pamantului adunate si mai putin sos. Gatita la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital tocana de ardei se face incet, iar legumele isi pastreaza mai multe vitamine, fiind o mancare usoara, fie ca e pranz sau cina. Simplu, gustos si sanatos! Ce poti sa-ti mai doresti?
Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete.
Punem uleiul in vasul ceramic al aparatului Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l. Adaugam feliile de ceapa galbena si rosie, bucatile de ardeii, cubulete de rosii si usturoiul. Condimentam cu paprika afumata, sare si piper macinat si amestecam bine.
Asezam vasul ceramic in aparatul de gatit Crock-Pot, il acoperim cu capac si punem slow cooker-ul in priza. Setam modul de temperatura high (se va aprinde led-ul corespunzator de pe aparat) si timpul la 5 ore (modul de setare este din 30 in 30 de minute).
Intre timp tocam marunt patrunjelul.
Aparatul se va opri singur dupa scurgerea timpului de gatire setat si va trece in modul „pastrare la cald”. Ridicam capacul, gustam si presaram deasupra patrunjelul tocat.
Servim cu paine calda simpla sau ca si garnitura langa friptura.
POFTA BUNA!