PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN

de mihaelar63 in Pastrav, 17 Ian 2016 | 4662 vizualizari

 

  Au aterizat in tigaia mea doi pastravi proaspeti direct de la munte :d . Condimentul ce-l cere pastravul este cimbrul . De data aceasta am dorit mai multa aroma si am pus si rozmarin

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi-600 gr
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite unt [ cat o nuca / pastrav]
  • 2 linguri sos Cirio [ cu busuioc ]
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita fulgi usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru maruntit
  • sare
  • piper
  • rosii cherry, ardei iute , ridichi rosii , frunze de valeriana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN:

  1. Pastravii curatati  se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de masline .
  2. In interiorul fiecarui pastrav se pune cate o crenguta de cimbru , una de rozmarin si unt cat o nuca .
  3. Pastravii se dau la rece minimum o ora pana la o zi .
  4. Inainte de preparare se ung pe exterior [ se poate si pe interior ] cu un sos de rosii [ sa dea culoare ] .
  5. Preparati pastarvul la gratar sau l;a tigaie dupa preferinta .
  6. Serviti pastravul cu lamaie ,ardei iute ,  ridichi  si  salata .
  7. Eu am preparat o salata simpla de valeriana cu rosioare , zeama de lamie si putin ulei de masline .
  8.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pastravul este un peste slab , introduceti in el putin unt care ii va da savoare .

2

Cand serviti pastravul il desgaceti de pe interior si trageti usor de coada catre cap[ .Oasele cu tot cu sirea spinarii vor iesi usor si nu veti mai avea grija lor .

3

Serviti langa pastrav un vin alb demi-sec sau de ce nu un pahar de sampanie .

Daca ti-a placut reteta noastra "PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu sos exotic picant