Am facut aceste paste dupa reteta lu'Chef Florin Dumitrescu, putin modificata, si pot spune ca a iesit o minunatie, super gustoase si chiar o mancare foarte rapida!
Intr-o oala mai mare punem apa cu sare, iar din momentul cand a inceput sa fiarba, adaugam spaghetele pe care le lasam sa fiarba cca.8-10 minute conform intructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp, punem uleiul la incins si prajim baconul (pe care l-am taiat cuburi pana cand acesta devine crocant) cu usturoiul putin stalcit cu un cutit, dupa ce am prajit bine baconul scoatem cateii de usturoi si adaugam un polonic din apa in care au fiert pastele, in tigaie si mai lasam pana cand aceasta se evapora.
Separat, punem intr-un bol galbenusurile cu parmezanul (oprim putin parmezan pentru decor) si cateva picaturi de ulei de masline, amestecam cu un tel pana obtinem o pasta.
Spaghetele fierte le punem in tigaie peste bacon, amestecam putin, apoi stingem focul si peste spaghete adaugam pasta de galbenus cu parmezan, amestecam din nou, mai adaugam cateva linguri din apa de la paste, presaram piper negru macinat, iar pastele noastre sunt gata.
Cand asezam pastele pe o farfurie presaram putin parmezan si piper negru!
Servim cald!
Pofta buna!