Pastai verzi cu rosii

de Catalina L in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 3929 vizualizari

 

Un fel rapid, simplu care-mi place foarte mult.
Am folosit pastai proaspete, o reteta de sezon.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastai-verzi-cu-rosii.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de pastai verzi proaspete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii
  • 2 catei mici de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa de paprika
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai verzi cu rosii:

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.

Adaugati pastaile verzi curatate. 

Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.

Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.

Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte.

Rumeniti ceapa, adaugati pastaile scurse, paprika si sotati.

Curatati rosiile de piele (le taiati fundul in cruce si le puneti in apa clocotita 2 minute)

Tocati rosiile marunt si le puneti peste pastai.

Puneti sare si piper si gatiti la foc potrivit, timp de 10-15 minute.

Verificati daca sunt fierte, adaugati un pic de apa clocotita daca trebuie.

Cand sunt fierte, puneti peste ele usturoiul pisat si amestecati.

Serviti-le fierbinti simple cu paine proaspata sau cu mamaliga.

TIPS-URI

1

Pastaile verzi se pot congela. Se spala, curata si se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 3-6 minute (depinde de cantitate). Le puneti apoi sub un jet de apa rece, le scurgeti si le lasati sa se usuce. Puneti apoi pastaile in pungi de congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipie cu legume