Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

de Merisor in Mancaruri de post, 1 Apr 2015 | 16754 vizualizari

 

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci(cu palariile mari)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 ardei copti
  • rosii cherry(cate una pentru fiecare ciuperca)
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • piper
  • busuioc
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 300 gr pasta de rosii sau bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii:

Separam palariile ciupercilor de cozi si indepartam pelicula de deasupra palariilor.

Este optional a indeparta pelicula de deasupra, dar eu prefer sa o elimin.

Spalam ciupercile si le lasam la scurs.

Cozile spalate si curatate, le tocam mai marunt.

Curatam si spalam legumele si le tocam in cubulete.

Usturoiul il curatam si tocam grauntii in rondele pe care le amestecam cu legumele.

Punem uleiul la incins, intr-o tigaie incapatoare si calim legumele in el(mai putin ardeii si rosiile) impreuna cu cozile ciupercilor.

Le asezonam cu sare si condimente dupa gust si picuram din cand in cand putina apa sa nu ramana cu acel gust de prajeala, ne mai protejam putin stomacul.

Nu lasam legumele prea mult pe foc, doar sa se patrunda putin, apoi adaugam si ardeii copti tocati marunt si umplem cu acest mixt palariile ciupercilor.

Peste legumele ramase in tigaie, ca-s mai multe decat au incaput in palariile ciupercilor, adaugam pasta de rosii si apa, gustam amestecul si mai asezonam daca este cazul cu sare si condimente.

Nu mai punem acest amestec la foc pentru ca se va prepara suficient la cuptor.

Asezam ciupercile umplute intr-un vas termorezistent si adaugam printre ele amestecul de legume cu pasta de rosii.

Asezam in fiecare ciuperca si cate o rosie cherry si dam vasul la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, pana cand ciupercile se vor inmuia.

La final presaram deasupra mararul tocat marunt.

Se poate adauga patrunjel nu-i musai sa fie marar, eu l-am preferat de data aceasta.

Legumele au un gust dulceag, iar asezonate cu condimente si zeama pe care au lasat-o ciupercile in timpul prepararii, sunt un adevarat deliciu!

 

TIPS-URI

1

Ciupercile nu trebuie supuse mult timp tratamentului termic, pentru a nu se inmuia prea rau.

2

Usturoiul poate fi inlocuit cu leurda, ca tot este sezonul ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varză murată cu legume la Multicooker