Andra Mihail ne aduce astăzi o rețetă delicioasă de aperitiv care combină savoarea măslinelor verzi, gustul bun al brânzei feta, totul îmbogățit cu aroma usturoiului copt.
Pentru această Pastă de măsline cu brânză feta - Rețeta perfectă pentru un aperitiv savuros, ai nevoie de doar câteva ingrediente: măsline verzi, brânză feta, usturoi, mărar.
Cum se prepară Pastă de măsline cu brânză feta - Rețeta perfectă pentru un aperitiv savuros
Feliază bagheta de pâine. Stropește feliile de pâine cu ulei de măsline, pe ambele părți și presară puțin oregano uscat.
Pregătește o tavă mare tapetată cu hârtie de copt.
Într-un vas termorezistent, pune măslinele verzi, brânza feta, adaugă cățeii de usturoi, ulei de măsline și condimentează cu piper.
Așază vasul în mijlocul tăvii de copt, iar de jur împrejur pune feliile de pâine.
Pune tava în cuptor, la 190 grade C, timp de 25 minute.
Feliile de pâine trebuie scoase în momentul în care s-au rumenit.
După ce s-a rumenit frumos brânza, scoate tava din cuptor. Pune brânza feta, măslinele și zeama lăsată într-un blender, adaugă câteva fire de mărar proaspăt. Pasează totul până obții o consistență fină și omogenă.
Transferă conținutul într-o castron, garnisește după bunul plac. Servește pasta de măsline cu brânză feta alături de pâinea prăjită și bucură-te de toată savoarea acestui preparat rapid și gustos.
Încearcă și rețeta de Cremă de ardei copți cu brânză feta sau rețeta de Humus cu ardei copt.
Îți recomandăm și rețeta de Cremă de brânză picantă.
Poftă bună!